Printbeton Rotterdam

Interesse in een printbeton terras of oprit in Rotterdam?

Printbeton is een betonvloer met een geprint of gestempeld motief. Het is een trend welke de laatste jaren steeds populairder aan het worden is bij particuliere woningen, zowel bij nieuwbouw als renovaties. Niet gek ook want printbeton heeft veel voordelen en de mogelijkheden qua kleuren en motieven zijn eindeloos.

Printbeton is een ideaal alternatief voor een ondergrond met de natuurlijke uitstraling van natuursteen, hout of kasseien, maar niet van het onderhoud dat er komt bij kijken. Daarnaast is printbeton net zoals een normale betonvloer vorstvrij en erg duurzaam. Als printbeton goed is na behandeld dan is de betonvloer vrijwel compleet onderhoudsvrij, vuil afstotend en veilig dankzij de antislip werking. De kleur en vorm blijven behouden en verzakkingen zijn niet mogelijk.

Vrijblijvend advies aanvragen

Wij nemen zo snel mogelijk contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek. 

Voorbereiding

Storten

Stempelbeton
Gestempeld beton heeft veel voordelen en een natuurlijke uitstraling.
Stempelbeton

Stempelbeton Rotterdam

Stempelbeton is een andere benaming voor printbeton en is de ideale oplossing als u op zoek bent naar een betonvloer met een natuurlijke uitstraling van een natuurmateriaal, zonder de nadelen van een natuurmateriaal. Natuurmaterialen zoals kasseien, natuursteen of hout zijn vaak een stuk duurder, hebben met regelmaat onderhoud nodig en hebben een minder lange levensduur. Een betonvloer heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar, zijn kleurvast en hebben weinig onderhoud nodig.

Beton stempelen 

Nadat de betonvloer gestort is kan er een kleurstof worden aangebracht in de toplaag van het beton. Daarna kan men het beton stempelen. Tijdens het beton stempelen brengt men met kunststof stempelmatten een patroon aan op het beton. De stempelmatten met motief worden aangedrukt, waarna de betonvloer enkele dagen moet uitharden.

Storten, vlinderen, impregneren en inslijpen

Het project “Printbeton Rotterdam” bestond uit de aanleg van de wapening en de bekisting, beton leveren, beton storten, beton vlinderen, beton kleuren, beton impregneren en een betontegel motief inslijpen.

Bij deze printbeton terrasvloer hebben wij het beton geleverd en gestort. Tijdens het vlinderen van de betonvloer hebben wij een antraciet kleurpigment ingestrooid. Daarna is de betonnen terrasvloer geseald met een betonimpregneer. Nadat alles volledig was uitgehard is er een tegelmotief ingeslepen.

De richtprijs voor de volledige aanleg van deze betonvloer is €125,- per m²

Kosten betonvloer in Rotterdam

Ter voorbereiding op de aanleg van deze betonnen terrasvloer in Rotterdam is de grond eerst 15cm afgegraven. Wij hebben het zandbed onder afschot gelegd waarna wij de bekisting hebben aangelegd en de bewapening. Er is een dubbele laag wapening aangelegd met bouwstaalmatten met een diameter van 8 mm en een maaswijdte van 150 × 150 mm, inclusief supportliggers en stelblokjes.

De dag erna hebben wij het beton gestort en zowel voor als tijdens het vlinderen hebben wij antraciet kleurpigmenten in de vloer ingestrooid.

De week erna hebben wij de vloer geïmpregneerd en voorzien van betonimpregneer. 2 dagen daarna hebben wij een tegelmotief van 1×1 meter ingeslepen.

Printbeton Terras in Rotterdam

Tegelmotief inslijpen

Bij een gevlinderde en geïmpregneerde betonvloer kan nadat alles volledig is uitgehard er een tegelmotief ingeslepen worden. Het meest gangbare is 1×1 meter maar andere motieven als 60×40 of 80×80 zijn ook mogelijk en populair.

Voor het inslijpen van een tegelmotief moeten wij dus wel nog een keer terugkomen. Het gewenste motief bepaald vaak hoeveel tijd wij er mee bezig zijn en dus ook de prijs. Net als het storten en vlinderen van de betonvloer is dit altijd maatwerk maar als richtprijs kunt u €5,- per m² aanhouden.

Heeft u een vraag over het inslijpen van een tegelmotief? Neem dan geheel vrijblijvend contact op.

Printbeton kosten

Net als bij een normale betonvloer zijn ook de kosten van printbeton sterk afhankelijk van het totaal aantal vierkante meters maar ook het gekozen motief, de gekozen kleurpigmenten en de gewenste afwerking bepalen de uiteindelijk printbeton prijs per m².

Printbeton wordt in de meeste gevallen handmatig aangebracht en daardoor is het qua kosten vaak iets duurder dan een gevlinderde betonvloer. Door middel van mallen wordt het gewenste printmotief verkregen maar bij sommige motieven komt er qua afwerking nog diverse handelingen kijken.

Printbeton Kosten
Printbeton Prijs per M2

Printbeton prijs per m²

Een offerte maken voor printbeton is eigenlijk altijd maatwerk maar als wij naar al onze reeds uitgevoerde projecten kijken dan bedraagt de gemiddelde printbeton prijs €125,- per vierkante meter. 

Door de grote variatie in printmotieven en de mogelijkheid om het beton te kleuren, is vrijwel elke gewenste verschijningsvorm te realiseren. De gemiddelde prijs per vierkante meter is dus een richtprijs.